Relatietherapie


In het prille begin van jullie relatie was je heel gelukkig samen. Je kon niet van elkaar afblijven en wilde het liefst elke minuut bij elkaar zijn. Deze verliefde gevoelens namen af, maar daarvoor in de plaats kwam een dieper gevoel van ‘houden van’. Jullie bouwden aan een leven samen en werden heel gelukkig. Het lijkt een prachtig einde van een sprookje, maar zo gaat het in het echte leven helaas niet altijd. Er zijn allerhande gebeurtenissen die zorgen voor stress en spanning in jullie relatie. Het krijgen van kinderen of het niet kunnen krijgen zorgt voor druk. Ook financiële problemen, ziekte of het overlijden van een naaste staan jullie geluk in de weg. Jullie gaan anders met dingen om en verwerken bepaalde gebeurtenissen verschillend. Ook elke levensfase brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee waarin jullie als stel jullie weg in moeten vinden. Het is niet altijd aanwijsbaar waarom je niet gelukkig bent in je relatie. Soms ontbreekt er gewoon iets, maar kan je je vinger er nog niet op leggen. Relatietherapie kan jullie helpen om antwoorden te vinden. Vraag op tijd om hulp. De weg omhoog is makkelijker te vinden als jullie problemen nog niet zo groot zijn.

Relatietherapie


Communicatie


Veel relatieproblemen vinden hun oorzaak in communicatieproblemen. In de drukte van alledag loop je elkaar voorbij en besteed je weinig tijd aan elkaar. Waar je elkaar eerst zonder een enkel woord begreep, is er nu afstand en onbegrip. Intimiteit is ver te zoeken en je irriteert je aan de kleinste dingen. Communicatie is een belangrijke basis waarop jullie relatie gebouwd is. Hierin moet je blijven investeren. Deel je gevoelens met elkaar en breng tijd met elkaar door om te weten wat er bij je partner speelt. Voel je je niet gelukkig met je partner dan hebben veel mensen de neiging om hun partner te willen veranderen. Als hij of zij maar verandert, dan worden we wel weer gelukkig samen. Vaak heeft dit een negatief effect en worden jullie relatieproblemen alleen maar groter. Willen jullie je relatie nog een kans geven? Ga dan samen in relatietherapie.


Wat doet een relatietherapeut?


De therapeut geeft geen antwoord op jullie vragen. De therapeut helpt jullie wel om zelf die antwoorden te vinden. Als jullie in relatietherapie zijn, is het heel belangrijk dat jullie je veilig voelen en gehoord worden door de ander. De therapeut speelt hierin een belangrijke rol. Hij of zij spiegelt jullie en voorkomt dat jullie in oude patronen vervallen. Met praktische tips gaan jullie ook thuis aan de slag. De therapie is kortdurend en is erop gericht dat jullie na een aantal sessies voldoende handvatten hebben om zelf verder te kunnen. Tijdens de therapie kunnen jullie ook de conclusie trekken dat het niet meer mogelijk is om samen gelukkig te worden en dat het beter is om jullie eigen weg te gaan. Ook dan kan een relatietherapeut veel voor jullie betekenen. Door inzichten die jullie opdoen in de therapie kunnen jullie elkaar met minder pijn en verdriet loslaten. Het blijft moeilijk, maar met hulp van een therapeut zal dit proces wel eenvoudiger zijn. Wonen jullie in de omgeving van Eindhoven? Maak meteen een afspraak voor een kennismaking. Is Eindhoven niet naast de deur? Ook op andere plekken in het land kunnen jullie terecht voor therapie.